Blog

Ερχονται Γιορτές, Χριστούγεννα και πάλι

Προετοιμασία

Για μένα οι γιορτές ξεκινούν νωρίς, περίπου αρχές Σεπτεμβρίου αρχίζω και βάζω σε σειρά τις σκέψεις μου που έγιναν το καλοκαίρι στις παραλίες.Τον Οκτώβριο εργάζομαι πυρετωδώς για να ετοιμάσω ότι σκέφτηκα και…

μέσα Νοεμβρίου αρχίζω και στολίζω το ατελιέ,  αρχές δεκεμβρίου ήδη σκέφτομαι παραλίες αντηλιακά και ζεστά νερά.

Βλέπω ταινίες με χριστουγεννιάτικο θέμα και αίσιο τέλος πάντα όλο το Δεκέμβριο με αγαπημένο αξεσουάρ το στολισμένο δέντρο δίπλα στην τηλεόραση, αυτό συνεχίζει περίπου έως τα μέσα Ιανουαρίου όπου οι ταινίες φαίνονται πια εκτός χρόνου και το δέντρο φωνάζει έλεος πια.

Χριστούγεννα

Τι συμβαίνει όμως σε αυτή τη γιορτή που όλοι αγαπάμε, τα Χριστούγεννα.

Είναι η περίοδος που θυμίζουμε στους εαυτούς μας ότι με το να δίνουμε χαρά την παίρνουμε και εμείς πίσω, με το που δίνουμε ένα δώρο κάνουμε κάποιον χαρούμενο, με το απλό τηλεφώνημα σε έναν φίλο που έχουμε καιρό να μιλήσουμε φέρνουμε χαρά.

Είναι περίοδος που μοιραζόμαστε, που αγκαλιαζόμαστε, που βλέπουμε φίλους από τα ξένα (αχ αχ και ξανά αχ) που ζητάμε να καλύψουμε τα κενά της δύσκολης καθημερινότητας που βιώνουμε όλοι μας.

Θα βγούμε πιο πολύ, θα φάμε πιο πολύ, θα πιούμε πιο πολύ. Το κυριότερο όμως είναι ότι θα χαρούμε πιο πολύ. Οι πόλεις είναι στολισμένες, φωτάκια που αναβοσβήνουν, σπίτια, δρόμοι, καταστήματα στολισμένα, υπέροχες μυρωδιές από κανέλα και γαρύφαλλο στους δρόμους. Αυτοσχέδια σταντ στο δρόμο πωλούν ζεστό κρασί και μέσα στα μαγαζιά και στα καφέ επικρατεί το αδιαχώρητο από κόσμο που τρέχει -να προλάβει- να πιάσει λίγο από το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Όλοι κυκλοφορούν με τα καλά τους, είναι η περίοδος που στολιζόμαστε που frostingάρουμε την εμφάνισή μας με δαντέλες και βελούδα, με γούνες και παλτό, με ψηλοτάκουνες γόβες και με ευφάνταστα κοσμήματα και τσάντες.

Γιορτές, καλέσματα και ρεβεγιόν έχουν την τιμητική τους.

Βγαινει ο κόσμος  στους δρόμους, συναντά γνωστούς και φίλους,  συναντά 100 άγιους βασίληδες στο δρόμο όλοι με τη γνωστή άσπρη γενειάδα που μπορεί από κάτω να κρύβουν ένα παιδί αμούστακο 18 ετών.

Κάλαντα

Παιδιά βγαίνουν, συγνώμη έβγαιναν στους δρόμους και σε πολυκατοικίες για να πουν τα κάλαντα με αυτοσχέδια τρίγωνα, φλογέρες και ντέφια. Μπάντες στους δρόμους τραγουδούν όλη μέρα τοπικά ή μη χριστουγεννιάτικα τραγούδια προσθέτοντας και αυτοί το λιθαράκι τους σε όλη αυτή τη γιορτινή διάθεση.Φετος κυκλοφορεί και ένα νέο τραγούδι, είμαι σίγουρη ότι δε το γνωρίζετε γιατί ακριβώς Τώρα βγήκε στα ραδιόφωνα, λέγεται last Christmas των wham!!!Ακολουθεί και της Μariah Curey το All I want for Christmas is you!!!καινούριο κι αυτό!

Πνεύμα Χριστουγέννων

Υπάρχει μία μαγεία στα λαμπάκια, στα τρενάκια, στα στολισμένα δέντρα.  Όλα προκαλούν ένα αίσθημα Αισιοδοξίας, Χαράς, Προσμονής.

Η μοναδική περίοδος αστείρευτης χαράς και διασκέδασης που γινόμαστε όλοι ξανά παιδιά, η περίοδος που επιβάλλεται το νοιάξιμο για τους δικούς μας ανθρώπους και όχι μόνο, και η θύμηση ότι όπως χαιρόμαστε και νοιαζόμαστε τις μέρες αυτές να το έχουμε στο νου μας και να το πράττουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

.

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας για να λαμβάνεις πρώτος προτάσεις και προσφορές